fbpx
Your search results

Τα 3 Στάδια Καταχώρησης Αγγελίας Ακινήτου Χωρίς Μεσίτη

ΤΑ 3 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Μέσα από αυτή την οικονομική και υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι, έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ζήτηση ακινήτων από ιδιώτες, τόσο για την αγορά όσο και για την ενοικίαση σπιτιού. 

Μάλιστα, οι ενοικιάσεις κατοικιών χωρίς μεσιτική αμοιβή, βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους παράγοντες των ενδιαφερόμενων κατά την διαδικασία αναζήτησης ακινήτου. Επωφεληθείτε αυτής την αυξανόμενης ζήτησης καταχωρώντας την αγγελία του ακινήτου σας εντελώς δωρεάν μέσα από το Home Alone.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε τα 3 στάδια μέσα από τα οποία δεν θα χρειαστείτε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΣΙΤΗ

Εφαρμόστε τα και θα δείτε το ακίνητό σας να πωλείται/ενοικιάζεται πολύ πιο γρήγορα μιας και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ως πρώτη επιλογή να επιλέξουν σπίτι χωρίς να πληρώσουν μεσιτική αμοιβή

Έτσι δεν κερδίζετε μόνο την αμοιβή που θα δίνατε εσείς στον μεσίτη αλλά έχετε και την ευχέρεια να είστε η πρώτη επιλογή των ενδιαφερόμενων.

Επίσης έχετε άμεση επαφή με τον ενδιαφερόμενο, γνωρίζοντας έτσι από την αρχή τον άνθρωπο που πρόκειται να μπει στο σπίτι σας 

Στις υπάρχουσες πλατφόρμες αναζήτησης κατοικίας σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρίσετε την αγγελία σας ως ιδιώτης ( συνήθως επί πληρωμή ) αλλά η αγγελία σας θα “χαθεί” αμέσως μέσα από την προώθηση των μεσιτικών γραφείων που συνεργάζονται με τις πλατφόρμες αυτές. 

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μέσα από το Home Alone, όπου η καταχώρηση αγγελίας ακινήτου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και δεν υπάρχει κανένα μεσιτικό γραφείο για να “κρύψει” την αγγελία σας.

 

1ο ΣΤΑΔΙΟ

                                                          Αποτελεσματική Αγγελία

    Η καταχώρηση μιας αγγελίας ακινήτου στο internet περιέχει κάποια απαραίτητα βήματα. Το κατά πόσο αποτελεσματική θα είναι η αγγελία σε σχέση με τη ταχύτητα και τη τιμή ενοικίασης, συνδέεται άμεσα με τη σωστή εφαρμογή των ακόλουθων βημάτων.

         Τίτλος

   Αποτελεί τη πρώτη επαφή του ενδιαφερόμενου με την αγγελία σας. Θα πρέπει να είναι σύντομος αλλά περιεκτικός. Να περιέχει τη κατηγορία του ακινήτου (διαμέρισμα, μεζονέτα, studio, κτλ), το εμβαδόν (τ.μ) και κάποιο στοιχείο που το κάνει ενδεχομένως να ξεχωρίζει (νεόδμητο, ανακαινισμένο).

  

         Περιγραφή

   Αποτελεί μια πιο λεπτομερή ανάλυση των χαρακτηριστικών του ακινήτου, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα. Θα πρέπει να τονίσετε τα δυνατά σημεία, χωρίς να παραλείψετε και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, όπως ο όροφος, η θέρμανση, τυχόν κοινόχρηστα, λεπτομέρειες για την τοποθεσία του, αλλά και οτιδήποτε άλλο θεωρείται σημαντικό. Μην κάνετε μια ασύνδετη παράθεση όλων των χαρακτηριστικών του ακινήτου τα οποία φαίνονται και ξεχωριστά στην λίστα χαρακτηριστικών, αλλά προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια σύνδεση με τον ενδιαφερόμενο δίνοντας μια πιο ευχάριστη περιγραφή χωρίς όμως υπερβολές.

  

         Φωτογραφίες

   Η καλή πρώτη εντύπωση αποτελεί το μυστικό που θα τραβήξει τη προσοχή των επισκεπτών και που θα τους κάνει να ‘κλικάρουν’ το ακίνητό σας. 

Γιατί, ως γνωστόν, “ποτέ δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία για να κάνουμε μια πρώτη καλή εντύπωση“.

Η σωστή φωτογράφιση για την προώθηση του ακινήτου σας είναι ζωτικής σημασίας γι αυτό και δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό άρθρο με       8 tips για να αναδείξετε το ακίνητό σας μέσα από τον φωτογραφικό φακό

2ο ΣΤΑΔΙΟ

                                                        Παρουσίαση-Επικοινωνία

  Από την στιγμή που ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές τότε θα υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον για το ακίνητό σας. Μέσα από την πλατφόρμα του Home Alone θα παρέχετε το νούμερο του τηλεφώνου σας ώστε οι ενδιαφερόμενοι να σας καλέσουν εκεί, εκτός από αυτή τη μορφή επικοινωνίας, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να σας στείλουν και προσωπικό μήνυμα μέσω της σελίδας ή να σας στείλουν email, έτσι προτείνεται η συχνή επίσκεψη σας στη σελίδα για την απάντηση σε τυχόν ερωτήματα ενδιαφερομένων μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό καθώς εσείς αποφασίζετε έτσι την χρονική στιγμή της επικοινωνίας σας.


   Κατά την επικοινωνία θα σας γίνουν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από το πόσο περιεκτική είναι η αγγελία σας. Απαντήστε σε όσες ερωτήσεις σας γίνουν με απόλυτη ειλικρίνεια και ευγένεια. Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον για την παρουσίαση του ακινήτου τότε θα πρέπει να κρατήσετε σειρά προτεραιότητας με βάση το ποιος ήρθε πρώτος σε επαφή μαζί σας. Αν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον προτείνεται η παρουσίαση του ακινήτου την ίδια ημέρα για εξοικονόμηση χρόνου, με κάποιο χρονικό κενό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους παρόλα αυτά για προφανείς λόγους. Επίσης το ακίνητο θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο την στιγμή που το παρουσιάζετε.


   Κατά την παρουσίαση θα πρέπει να είστε ευγενικοί και διακριτικοί. Κατανοούμε απόλυτα ότι το ακίνητό σας αποτελεί περιουσιακό στοιχείο σας και θα θέλατε να γνωρίζετε τα πάντα για τον άνθρωπο που πρόκειται να μείνει σε αυτό και κυρίως για την οικονομική δυνατότητα του, προσέξτε όμως να μην γίνεται αδιάκριτοι ή αγενείς σε αυτή την επιδίωξη σας και προσπαθήστε να πάρετε τις απαραίτητες για εσάς πληροφορίες με έναν πιο έμμεσο και φιλικό τρόπο. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται να αποκτήσετε μια οικονομική σχέση με τον ενδιαφερόμενο , οπότε θα ήταν συνετό να μην δημιουργηθεί άσχημο κλίμα στην αρχή αυτής της σχέσης

3ο ΣΤΑΔΙΟ

                                                     Ολοκλήρωση της συμφωνίας

Έχοντας βρει το μελλοντικό ενοικιαστή/αγοραστή σας, θα πρέπει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να υπογράψετε τα απαιτούμενα παραστατικά αλλά και να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες δηλώσεις μέσω taxisnet. Για αυτή την διαδικασία προτείνεται να απευθυνθείτε σε αρμόδιο λογιστή ή νομικό κατά περίπτωση. Μην επαναπαυθείτε σε προφορικές συμφωνίες καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Είμαστε σίγουροι πως οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν ώστε να πουλήσετε/ενοικιάσετε το ακίνητό σας με ασφάλεια, αξιόπιστα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings